Futbol

El futbol, ​​primer esport a Catalunya, també és el que més es practica al CEM Teixonera. Són moltes les entitats que s’entrenen i/o juguen de forma habitual en aquestes instal·lacions: Damm, H8S, Nama Sports, Premier Barcelona, CP Sarrià, Gran Penya Espanyolista Manigua

Aquests clubs utilitzen els dos camps de Futbol 11 o les noves pistes de Futbol 7 disponibles al centre, totes amb una gespa renovada recentment per permetre una pràctica esportiva no només de primer nivell, sinó també segura.

Tant durant la setmana com el cap de setmana, s’alternen en la instal·lació equips de qualsevol franja d’edat, des de les Promeses fins Veterans. Una de les prioritats de la gestió de la Fundació Marcet és precisament incloure el major nombre de categories per democratitzar el futbol i fer que sigui accessible a diferents col·lectius. Per això, les entitats amb equips femenins gaudeixen de descomptes sobre les tarifes normals.

Parlant d’inclusió, al marge de les entitats que competeixen en les lligues federades catalanes, tambié hi ha altres institucions que tenen un accés regular a les pistes de futbol, ​​com ACELL, l’Institut Ferran Tallada i la Fundació Adsis. El primer és una entitat sense afany de lucre que te com a objectiu principal millorar la calidad de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. L’Institut Ferran és un centre d’educació secundària que permet als alumnes compaginar a els estudis i las seves carreres esportives. La Fundació Adsis és una altra entitat sense afany de lucre que, des de fa més de 50 anys, treballa per brindar oportunitats a persones que és troben en situacions de vulnerabilitat.